17/4/11

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ


Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Παπάζογλου
Ο Νίκος Παπάζογλου κατέληξε σήμερα το πρωί σε ηλικία 63 ετών από την επάρατη νόσο.

Νοσηλευόταν στο «Διαβαλκανικό Κέντρο» από όπου έφυγε πριν από λίγες ημέρες. Χτυπημένος από την επάρατη νόσο, ο Νίκος Παπάζογλου τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και υποβάλλονταν σε χημειοθεραπείες.

Ο Νίκος Παπάζογλου ξεκίνησε πολύ νωρίς την καριέρα του στο τραγούδι, έγινε ωστόσο γνωστός μετά τη συνεργασία του με τον Μανώλη Ρασούλη και τον Νίκο Ξυδάκη, στα τέλη της δεκαετίας του ΄70. Ο δίσκος τους «Η εκδίκηση της γυφτιάς» υπήρξε καθοριστικής σημασίας, καθώς άλλαξε τις αντιλήψεις για το λαϊκό τραγούδι στην Ελλάδα.

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για το θάνατο του Νίκου Παπάζογλου. «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Νίκου Παπάζογλου. Η επίδρασή του υπήρξε καθοριστική στην πορεία του ελληνικού τραγουδιού. Τα τραγούδια του Νίκου Παπάζογλου και η φωνή του αποτελούν πολύτιμο θησαυρό της μουσικής μας κληρονομιάς και ειδοποιό στοιχείο της μουσικής μας ψυχοσύνθεσης. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου